۱۰ قدم تا گوارشی بهتر و سالم تر

۱. به جای خوردن موادغذایی خام یا سرد، سعی کنید از غذاهای پخته استفاده کنید.
همانطور که پزشکی سنت شرق میگوید، غذاها باید در «آتش» گوارش «سوخته» شوند. غذاهای سرد یا خام باید بیشتر از غذاهای پخته و گرم، گرم شوند چون آتش گوارش را سرد و ضعیف میکنند. افرادیکه گوارش ضعیفی دارند بهتر است از غذاها و نوشیدنیهایی سرد یا نپخته استفاده نکنند. این یعنی سبزیجات و میوههای پخته برای آنها بسیار بهتر از انواع خام آن است. همچنین بهتر است آتش گوارش خود را با خوردن نوشیدنیهای سرد و آبیخ خاموش نکنند.
۲. غذاهایتان را خوب بجوید و با سرعت متوسط بخورید.
در ایدآلترین شرایط هر لقمهای را که در دهانتان میگذارید باید ۳۰ مرتبه بجوید، غذا را به ریزترین قطعات تقسیم کرده و بگذارید آنزیمهای بزاقی کارشان را برای هضم غذا شروع کنند. پیشنهاد ما این است که بعد از خوردن هر قاشق غذا، قاشق و چنگال را زمین بگذارید تا قبل از اینکه قاشق بعدی را در دهانتان بگذارید، فرصت کافی برای جویدن داشته باشید.
۳. غذایتان را در محیطی آرام و راحت صرف کنید.
اگر یک آزمایش مقایسهای کوچک انجام دهید، متوجه خواهید شد که وقتی در یک محیط آرام و راحت غذا میخورید، احساس بهتری پیدا کرده و گوارشتان نیز نرمتر عمل میکند. از تماشای تلویزیون، کتاب خواندن، کار کردن یا بحثکردن با دیگران موقع غذا خوردن پرهیز کنید. متوجه تفاوت آن خواهید شد.
۴. ساده غذا بخورید.
مخلوط کردن موادغذایی مختلف، سیستم گوارش بدن را سمی میکند. غذاهای ساده که از دو تا سه مادهغذایی مختلف درست شده باشد را امتحان کنید.
۶. آب داغ و چایهای گیاهی داغ بنوشید، مخصوصاً آنهایی که به تقویت گوارش کمک میکنند.
آب داغ راهی فوقالعاده برای سمزدایی از بدن و تقویت گوارش است. انداختن چند برش ریشه زنجبیل در آب جوش، یک چای زنجبیلی عالی درست میکند که گوارش را بسیار تقویت میکند. وجود زنجبیل در غذاها هم همین تاثیر را دارد. سایر گیاهانی که سیستم گوارش بدن را تقویت میکند و برای چایهای گیاهی نیر عالی هستند عبارتند از: بابونه، نعناع کوهی و دارچین.
۷. غذاهای پخته تازه میل کنید.
غذاهای تازه پخته شده مغذیترین غذاها هستند و بسیار بهتر است که یک غذای ساده پخته شده را مصرف کنید تا غذای پیچیدهای که از باقیماندههای غذاهای قبل تشکیل شده باشد.
۸. از پرخوری خودداری کنید.
مصرف زیاد غذا فشار بسیار زیادی به دستگاه گوارش وارد میکند. پزشکی قدیم مصرف مقداری از غذا را در هر وعده غذایی توصیه میکند که به اندازه دو مشتتان باشد. سعی کنید وقتی هنوز کمی گرسنه هستید، از سر میز غذا بلند شوید.
۹. چند دقیقه بعد از صرف غذا، آرام و ریلکس بنشینید.
گوارش و هضم غذا فرایندی بسیار جالب است — استیک را به خون و سلولهای بافتی تبدیل میکند. استراحت کردن برای چند دقیقه بعد از خوردن شروعی عالی برای این فرایند بسیار پیچیده خواهد بود و به منابع بدنتان فرصت میدهد به طور کامل روی موتور هضم و گوارش تمرکز کند.
۱۰. اگر همه این روشها با شکست مواجه شد، به دنبال کمک متخصص باشید تا منبع مشکلتان را پیدا کنید.
ba salam,man moshkele govareshi daram yabusat ham daram,suratam saf bud ama alan lakeye qahveii zade gooneham,bayad chikar konam?lotfan rahnamaiim konid
دوست عزیز . بعلت غذاهایی که ما استفاده میکنیم و همه آنها مواد افزودنی نگهدارنده و ضد کپک دارند این مشگل فراگیر شده . شما باید به مقدار زیاد سبزی جات و مواد فیبری مثل هویج , کلم و گوجه فرنگی استفاده کنید و یُبوست بسیار خطر ناک است و علت سرطان روده میباشد اگر سن شما بالای ۴۰ سال میباشد باید حتما کُلونسکپی انجام دهید . اگر در دهانتان نیز احساس بد مزگی میکنید و زبانتان نیز تغییر رنگ داده همراه لکه های روی صورت مشکل شاید از کبد باشد . در غیر این صورت لکه های صورت بخاطر بالا رفتن سن و یُبوست نیز از اعصاب میباشد . مجددا اگر بالای ۴۰ سال سن دارید هرچه سریعتر برای آزمایش به پزشک مراجعه کنید .
سلام
من۲۹سالمه بیشتر وقتا نفخ شدید و یبوست دارم البته چند سال بخاطرافسردگی دارو استفاده میکردم که چندوقته قطعش کردم.ازجوشانده نعنا هم استفاده کردم که اثر موضعی داشت