۷ نکته برای پیشگیری از سرطان

به این فکر میکنید که چطور میتوانید احتمال ابتلا به سرطان را در خودتان پایین بیاورید؟ ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مثل داشتن یک رژیمغذایی سالم و چکاپ پزشکی منظم کمکتان خواهد کرد.
احتمالاَ اخبار و اطلاعات مختلفی را از همهجا درمورد پیشگیری از سرطان شنیدهاید. گاهی اوقات هم نکاتی که در یک تحقیق در این مورد پیشنهاد میشود مخالف با چیزی است که در مقالات دیگر خواندهاید.
بااینکه اطلاعات مربوط به سرطان و روشهای پیشگیری از آن هنوز در حال پیشرفت و تغییر است اما چیزی که در همه تحقیقات و توسط همه محققین تایید شده این است که ایجاد تغییرات سالم در سبک زندگی میتوانید به این مسئله کمک کنید.
۱. از دخانیات استفاده نکنید
استفاده از هرگونه دخانیات شما را در معرض ابتلا به سرطان قرار میدهد. کشیدن سیگار با سرطانهای مختلفی در ارتباط است — ازجمله سرطان ریه، مثانه، گردنه رحم و کلیه. جویدن تنباکو با سرطان حفره دهان و لوزالمعده نیز در ارتباط است. حتی اگر از دخانیات استفاده نکنید، قرار گرفتن در معرض دود آن نیز احتمال ابتلای شما به سرطان ریه را بالا میبرد.
جلوگیری از مصرف دخانیات – یا تصمیم به ترک آن – یکی از مهمترین تصمیماتی است که میتوانید در جهت سلامتی خودتان بگیرید. همچنین قدم بسیار مهمی برای پیشگیری از سرطان است. اگر تصمیم به ترک دخانیات گرفتهاید، از پزشکتان درمورد محصولاتی که در این راه کمکتان میکند سوال کنید.
۲. یک رژیمغذایی سالم را دنبال کنید
بااینکه داشتن انتخابهای سالم در زمان خرید موادغذایی یا سفارش غذا نمیتواند تضمینکننده عدم ابتلای شما به سرطان باشد، اما میتواند احتمال بروز آن را کاهش دهد. از راهبردهای زیر استفاده کنید:
• تا میتوانید میوه و سبزیجات مصرف کنید. سعی کنید رژیمغذاییتان برمبنای میوهها و سبزیجات و سایر موادغذایی که منابع گیاهی دارند مثل غلات و حبوبات باشد.
• مصرف چربی را به حداقل برسانید. با مصرف غذاهای کمچرب، به ویژه موادغذایی که از منابع حیوانی هستند، احتمال ابتلا به سرطان را در خودتان پایین بیاورید. رژیمهای غذایی پرچرب معمولاً کالری بالاتری داشته و احتمال چاق شدن شما را نیز بالا میبرد که این نیز میتواند خطر ابتلای شما به سرطان را بالا ببرد.
• اگر تصمیم به نوشیدن مشروبات الکلی دارید، اینکار را متوقف کنید. با بالا رفتن مصرف نوشیدنیهای الکلی، احتمال ابتلا به برخی سرطانها مثل سرطان سینه، روده، کلیه، ریه و کبد بالا میرود.
۳. وزنتان را در محدوده سلامت نگه دارید و فعالیت جسمی داشته باشید
داشتن وزنی سالم احتمال ابتلای شما به بعضی از انواع سرطان مثل سرطان سینه، پروستات، ریه، روده و کلیه را کاهش میدهد.
فعالیت جسمی نیز اهمیت دارد. فعالیت جسمی و ورزش علاوه بر کمک به کنترل وزنتان خطر ابتلا به سرطان سینه و روده را در شما کاهش میدهد.
افراد بزرگسالی که فعالیت جسمی دارند، فواید بسیار زیادی به سلامت خود میرسانند. سعی کنید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته یک ورزش هوازی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه در هفته یک ورزش شدتی انجام دهید. در برنامه روزانه خود نیم ساعت فعالیت فیزیکی جای دهید.
۴. از خودتان دربرابر آفتاب محافظت کنید
سرطان پوست یکی از متداولترین انواع سرطان و قابل پیشگیریترین آنها است. حتماً این نکات را رعایت کنید:
• از آفتاب وسط روز اجتناب کنید. سعی کنید از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر که اشعات خورشید در شدیدترین حالت خود است، دور از آفتاب باشید.
• در سایه بمانید. وقتی بیرون از خانه هتسید، تا حد امکان در سایه بوده و از عینک آفتابی و کلاه لبهدار استفاده کنید.
• قسمتهایی از بدنتان که در معرض نور خورشید است را بپوشانید. با پوشیدن لباسهای آستین بلند در معرض آفتاب از بدنتان حفاظت کنید.
• استفاده از کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید. وقتی بیرون از خانه هستید حتماً روی قسمتهایی از پوستتان که در معرض آفتاب است کرم ضدافتاب زده و چند ساعت یکبار آن را تمدید کنید.
• از دستگاه سولاریوم استفاده نکنید. این دستگاهها هم به اندازه نور طبیعی آفتاب خطرناک هستند.
۵. خودتان را واکسینه کنید
پیشگیری از سرطان شامل پیشگیری از برخی ویروسهای عفونی نیز میشود. درمورد واکسیناسیون دربرابر بیماریهای زیر با پزشکتان مشورت کنید:
• هپاتیت B. این بیماری خطر ابتلا به سرطان کبد را بالا میبرد. برای آندسته از افراد بزرگسال که در خطر ابتلا به هپاتیت B هستند، مثل افراد بزرگسالی که فعالیت جنسی پراکنده با افراد مختلف دارند، افرادیکه به بیماریهای مقاربتی مبتلا هستند، افرادیکه از موادمخدر تزریقی استفاده میکنند، مردان همجنسگرا و کسانیکه در محیطهای پزشکی و مراقبتی که با خون یا مایعات عفونی بدن در تماس است کار میکنند، واکسن آن تجویز میشود.
• ویروس پاپیلومای انسانی (HPV). این یک بیماری مقاربتی است که میتواند موجب سرطان گردنه رحم و یا سایر سرطانهای تناسلی شود. واکسن HPV هم در مردان و هم در زنان سن ۲۶ و جوانتر که در نوجوانی این واکسن را نزدهاند در دسترس است،
۶. از رفتارهای پرخطر دوری کنید
یک راهکار موثر دیگر برای پیشگیری از سرطان اجتناب از رفتارهای پرخطری است که شما را دربرابر بیماریهایی قرار میدهد که احتمال بروز سرطان را بالا میبرد. بعنوان مثال:
• روابطجنسی ایمن داشته باشید. شریکهای جنسی خود را محدود کرده و برای برقراری رابطهجنسی از کاندوم استفاده کنید. هرچه تعداد شرکای جنسی شما در زندگی بیشتر باشد، بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای مقاربتی مثل HIV و HPV خواهید بود. افرادیکه دچار این ویروسها هستند بیشتر درمعرض ابتلا به سرطانهای مقعد، کبد و ریه میباشند.
• از سوزن مشترک استفاده نکنید. اگر به موادمخدر تزریقی اعتیاد دارید، از سوزن مشترک استفاده نکنید زیرا شما را درمعرض ابتلا به ویروسهای HIV، هپاتیت B و C قرار میدهد که اینها نیز احتمال بروز سرطان کبد را افزایش میدهند.
۷. چکاپ پزشکی منظم انجام دهید
خذا به همه رحم کنه با این موج سرطانی که تو کشورمون راه افتاده خدا خودش رحم کنه به همه .موندیم چه کنیم چی بخوریم چه کار کنیم که از این بیماری در امان باشیم .تو همین چند روز اخیر ما سه شخصیت نامی رو به خاطر همین بیماری از دست دادیم . به جز عمه خودم که سه هفته پیش بر اثر این بیماری ( سرطان رحم)از بین رفت پاشایی عزیز ،مظلومی و هنرپیشه تیاتر که اسمش الان در ذهنم نیست و هزاران نفری که ما نمیشناسیمشون . خدایا خودت به دادمون برس.
وضعیت سرطان در کشور ما باید با توجه به آمارهای معتبر جهانی و نظرات متخصصین و کارشناسان این حوزه بررسی بشه. اما اون چیزی که مسلمه اینه که تغییر در آمار سرطان یک شبه اتفاق نمی افته. ممکنه این آمار در کشورمون بالا یا پایین باشه اما الان فقط موضوع سرطان علنی و رسانه ای شده. خیلی از واقعیت های پنهان دیگه ای هم وجود دارد که اگه علنی بشه در مردم نگرانی ایجاد می کنه. مثلا میشه با توجه به آمارهای موجود گفت که چند نفر تا پایان سال در تصادفات کشته می شوند و یا اینکه تا آخر سال ۹۳ به چه میزان طلاق خواهیم داشت.
نمی خوام بگم این چیزها نباید علنی و رسانه ای بشه و یا ما نسبت به این موضوعات بی خیال باشیم. نه، باید از نگرانی های موجود و نیمه های خالی لیوان آگاهی داشته باشیم اما به خاطر داشتن سلامت روحی و روانی و جامعه ای هنجارمند باید امیدوار باشیم و نیمه پر رو ببینیم.
بنابراین هرکسی باید در تأمین سلامت جسمی و روانی خود و دیگران تلاش بکنه و با توکل به خدا امیدوار نسبت به آینده باشد.
امیدوارم مسئولین هم برای بالابردن استانداردهای زندگی مردم کاری بکنن.
ممنون از شما که در سایتتون واسه آگاهی رسانی به مردم تلاش می کنید.
به امید روزهای خوب
سلام
واقعاً مقصر اصلی خودمون هستیم
چرا تو کشورمون فرهنگ سالم زیستی نباید باشه؟!!
چرا کشاورزی و دامپروریمون باید به سمت شیمیایی حرکت کنه؟!!
چرا من نوعی که تو این راستا گام بر میدارم حمایت نمیشم؟!!
چرا مردم تقاضای محصولات ارگانیک ندارند؟؟!
چرا مسئولین از تولیدات ارگانیک حمایت نمیکند؟!!
چرا کشاورزان و دامپروران عزیزمون مجبور به مصرف کود و سموم شیمیایی هستن و نمیتونند ارگانیک کار کنند؟!!
به امید روزی که سرزمینی عاری از کود و سموم شیمیایی داشته باشیم
چون:
غذای سالم=جامعه سالم
امروز از یکی از دکترهای طب سنتی شنیدم که یکی از دلایل افزایش سرطان اضافه کردن ماده سمی کلر به آب است و باید همه آب جوشیده مصرف کنند تا از ضرر های آن درامان باشند.
بسیار سایت خوبی دارید.
و همچنین استاد مرادی که استاد موسیقی بودند و یکی از شاگردان آقای لطفی، متاسفانه هفته پیش دار فانی را به علت سرطان وداع گفتند.
انقد تو رساته ها اسم این سرطان رو میارن.ی جور تلقین میشه برامون ک سرطان نگیرم.چ خبره افسردگی گرفتیم انقد اسمشو میارین
اخیرا سرطان خیلی زیاد شده. نمیدونم واقعا دلیل اصلیش چیه!!!