آداب ایستادن در صف

این روزها برای خیلی از کارها مجبور هستید در صف بایستید. برای خرید موادغذایی، نان، تلفن، مغازههای مختلف، سبد کالا، بانک و … به ویژه در این وقت از سال که بیشتر مغازهها در حراج هستند، ممکن است مجبور هستید در صف مغازه موردعلاقهتان منتظر بمانید تا بتوانید لباسی را چند وقت بود در نظر داشتید با قیمتی مناسب خریداری کنید. اما در این مورد هم مثل سایر جنبههای زندگی، آداب و اصولی را باید رعایت کنید.
۱. اگر چند نفر هستید، با گروه به طور کامل در صف قرار گیرید. نباید یک نفر برای کل گروه در صف جا بگیرد. فکر کنید چقدر آزاردهنده خواهد بود اگر پشت سر یک نفر در صف ایستاده باشید و وقتی نزدیک است که نوبتتان شود، یکدفعه گروهی به او ملحق شوند و انتظار شما را طولانیتر کنند. این مسئله مخصوصاً در صفها اسباببازیها در شهربازی بسیار اتفاق میافتد.
۲. بچههایتان را کنترل کنید. وقتی با افراد دیگر در صف وارد گفتگو میشوید، فرزندانتان را فراموش نکنید که به دست و پای بقیه افراد در صف بپیچند و برای خودشان و دیگران ایجاد مشکل کنند.
۳. صبور باشید. همه افراد در صف یک وضعیت را دارند. خیلی وقتها بعضی افراد سعی میکنند خودشان را جلو بیندازند اما این کار از فرهنگ به دور است زیرا سایر افراد هم به همان میزان منتظر ماندهاند. همچنین اگر صف بسیار طولانی است، وقتی نوبتتان شد کارتان را سریعتر انجام دهید که به بقیه کسانی که پشت سرتان بودهاند زیاد منتظر نمانند.
۴. قبل از اینکه وارد صف شوید (اگر صفی طولانی است)، حتماً قبلاً به توالت بروید که بعد برای انجام این کار بقیه افراد را برای لحظهای صف را ترک کردن اذیت نکنید. شاید به نظرتان مسخره بیاید اما خیلی وقتها اتفاق میافتد. اگر صف را ترک کنید، نمیتوانید انتظار داشته باشید که وقتی دو دقیقه بعد برگشتید جایتان محفوظ مانده باشد.
۵. به حریم شخصی دیگران احترام بگذارید. لازم نیست حتماً در صف به نفر جلویی یا پشتی خودتان بچسبید. اینکار موجب آزار دیگران خواهد شد. همچنین اگر سیگار میکشید، وقتی در صف هستید اصلاً وقتش نیست. آن را برای وقتی نگه دارید که از صف بیرون آمدید.
۶. مطمئناً یکی از بدترین کارها درمورد صف ایستادن این است که بخواهید نوبتتان را جلو انداخته، یک دفعه خودتان را به جلو صف برسانید و صف را به هم بریزید. به هیچ عنوان اینکار را نکنید.
۷. در صف هیچ گاه ادب و نزاکت را فراموش نکرده و همیشه احترام دیگران را نگاه دارید. هل دادن دیگران یکی از مصادیق بارز بی نزاکتی است.
۸. هیچگاه به هنگام تشکیل صف بخاطر اینکه جزء نفرات اول باشید، به یکباره هجوم نیاورید و با آرامش اقدام به تشکیل صف کنید.
۹. در باجه صندوق مربوط به فروشگاه ها که نوشته شده “مخصوص اقلام کمتر از ۵ عدد” عدد مربوطه را رعایت کنید.
بااینکه برای کارهای بسیار زیادی مجبور هستید روزانه در صف بایستید، اما ما ایرانیها به ندرت سعی در اجرای قوانین بالا میکنیم. با اجرای این اصول و قوانین، سعی کنید به حقوق دیگران احترام بگذارید.
نمی دونم چرا احساس می کنم این مقاله تحقیر آمیزه!!
لیلی جان
این مقاله تحقیر آمیز نیست بلکه این مقاله خاطر نشان میکنه که ما هنوز اصول اولیه شهر نشینی و تمدن را یاد نگرفتیم ولی ادعای چند هزار سال تمدن میکنیم.
باید هم یاد بگیریم که به حقو همدیگر و به حریم همدیگر احترام بگذاریم
لیلی جون خیلی وقت ها حس آدم به آدم دروغ می میگه.
از بچگی همیشه تو مدرسه وقتی در یه جایی باز میشد بچه ها حمله میکردن طرف در که داخل بشن.
من اون صحنه ها رو هنوز تو جامعه به وفور میبینم .
به هر حال شخصیت از بچگی شکل میگیره دیگه.
هنوز از نظر فرهنگی خیلی کار داریم ، تمدن چند هزار ساله رو فراموش کنید…
هر کسی از خودش و از فرزنداش شروع کنه. انشالله یه نسل بعد ناهنجاری ها از بین می ره.در مسائل اجتماعی باید صبور بود.