چطور احترام دیگران را نگه داریم

احترام یکی از مهمترین ویژگیها و خصوصیات اخلاقی است اما با اینحال تعریف آن دشوار است. میتوان آن را خیلی ساده اینطور تعریف کرد: درک این واقعیت که فردی دارای ارزش است. مهم نیست که آن فرد ثروتمند باشد یا فقیر، توانا باشد یا ناتوان، همه قابل احترام هستند.
ازاینرو خیلی مهم است که بدانیم چطور احترام دیگران را نگه داریم و چطور با رفتارهای غیر محترمانه برخورد کنیم.
احترام — لازم نیست برای اینکه به کسی احترام بگذاریم، او را دوست داشته باشیم. درمورد دیگران هم همینطور است؛ آنها به شما احترام میگذارند اما ممکن است دوستتان نداشته باشند.
شناسایی محدودیتها — همچنین باید بدانید که دیگران چطور میتوانند با شما کنار بیایند. اما اول باید از خودتان مطمئن شوید چون اگر از محدودیتهای خود آگاه نباشید، نمیتوانید درمورد آن به دیگران بگویید. باید به وضوح بدانید که رفتارهای بی ادبانه و سوء استفاده گرایانه را تحمل نمیکنید، اما بی احترامی بدون داشتن هیچگونه دلیل مشخص اصلاً علامت خوبی نیست. حتی اگر کسی با شما رفتار بی ادبانه ای کرد میتوانید بدون اینکه به او بی احترامی کنید، موضوع را حل کنید.
پشتیبانی — اگر تصور کردید که نمیتوانید رفتارهای غیر محترمانه و بیادبانه خودتان را کنترل کنید، میتوانید روی حمایت خانواده و دوستانتان هم حساب کنید. حتی میتوانید به آنها اجازه دهید در این زمینه به شما امر و نهی کنند. حمایت دوستان و خانواده برای حل این مشکل بسیار مفید خواهد بود.
کنترل خود — سر هر چیز عصبانی نشوید و از کوره در نروید. درعوض، محدوده هایتان را تعیین کنید و از رفتوآمد با کسانیکه به محدوده شما احترام نمیگذارند خودداری کنید.
عهدها — یادتان باشد، قول و وعده باید انجام شود. هیچوقت تعهداتتان و قولهایی که دادهاید را زیر پا نگذارید. اگر یاد بگیرید همیشه به عهدتان وفا کنید، اتوماتیکوار یاد میگیرید که با محبت و احترام رفتار کنید.
مشاجره — سعی کنید با هیچکس مشاجره نکنید. درعوض، سعی کنید مشکلاتتان با اهل خانواده یا دوستان را حل کنید. وقتی عصبانی میشوید، قبل از اینکه عملی انجام دهید، تا ۱۰ بشمارید و می بینید که آرامتر خواهید شد.
حفظ ادب — برای اینکه دیگران به شما احترام بگذارند باید به آنها احترام بگذارید. با همه مودبانه رفتار کنید. همیشه مراقب رفتارهایتان باشید، مخصوصاً اگر قصد دارید که رفتارهای غیرمحترمانهتان را ترک کنید.
جواب پس دادن — جواب پس دادن به حرف دیگران مخصوصاً افراد سالخورده بدترین شکل بیاحترامی است. هیچوقت به کسی جواب پس ندهید، چشمانتان را گرد نکنید و حسابی مراقب زبان بدنتان باشید. اگر این احساسات را کنترل کنید، خیلی زود بهتر خواهید شد.
گفتگو — گفتگو رمز بسیاری از مشکلات بزرگ دنیاست. وقتی چیزی یا کسی اذیتتان میکند، درموردش حرف بزنید. این باعث میشود بتوانید مشکلات را حل کنید. هیچوقت حرفهایتان را در دلتان نگه ندارید چون ممکن است یکدفعه منفجر شوند. همچنین اگر کسی برای حرف زدن در دسترستان نبود، میتوانید حرفها و احساساتتان را در یک دفترچه یادداشت کنید.
مطالب کوتاه اما گیرا و کامل بود. دقیقا چیزی که من دوسش دارم. راستش این اولین متنی هست که به طور کامل مطالعش کردم. خیلی بهش نیاز داشتم. چون با اشتباهاتم پریروز تنها امیدم به زندگیم رو از خودم رنجوندم و الان باهام قهر کرده. کلا منو ترک کرده. منم میدونم ایراد از منه اما من بارها ازش خواهش کردم که کمکم کنه بلکه رفتارم درست بشه. اما اون با کوچکترین اشتباه منو ترک میکنه و سرزنشم میکنه.از خودم بدم اومده. از خدا می خوام کمکم کنه. دارم از تنهایی داقون میشم. حرفامو زدم یکم سبک شدم. ممنونم. برام دعا کنید.
از طرف حسام.
به نظر من بی احترامی با روراست بودن خیلی فرق میکند. جواب دادن به بزرگترها خصوصا جواب منطقی نه تنها بی احترامی نیست بلکه لازم است. ما باید به همه به عنوان یک انسان احترام بگذاریم و قبول کنیم که انسانها حتی یک فرد قاتل نیز دارای احترام است. ولی از حق خود نگذریم و حرف خود را رک و راست بگوئیم. بی احترامی یعنی استفاده از کلمات و جملات نامناسب و توهین آمیز در گفتار و انجام حرکات ناشایست در رفتار با اشخاص دیگر. ولی جواب دادن به خواسته های غیر منطقی بی احترامی نیست.ما ایرانیها باید یاد بگیریم حرف خود را بزنیم و خجالت نکشیم. این راز سلامتی و موفقیت است.
سلام. اولا داغون درسته! دوما: احتیاجی نیس که اون بهت کمک کنه تا رفتارت درست شه. تو خودت میتونی. مطمئنا تا حالا فهمیدی کجاهای کارت اشتباس و اون از چه کارهای تو میرنجه. پس سعی کن که دیگه اون اشتباهات رو تکرار نکنی.سعی کن با روحیات و خصوصیات اخلاقیش بیشتر آشنا بشی تا رابطه بهتری داشته باشین. سعی کن خودتو بیشتر بشناسی و به طرفت بگی وقتی من فلان کارو ناخواسته انجام میدم قصد ناراحت کردن تو رو ندارم،مثلا بگو این جزو از اخلاق منه که با وجود تو سعی میکنم درستش کنم. ازش به طور مستقیم کمک نخواه چون اونجوری فک میکنه به جای اینکه واسه تو همدم و همنفس باشه،باید نقش یه مربی یا مشاور روانشناس رو بازی کنه و این خیلی سخته. ازش عذر خواهی کن و بهش قول بده که با گذشت زمان سعی میکنی کسی باشی که هر دو از وجودش لذت میبرین…. امیدوارم مفید واقع شده باشم…
گفت و گوو!!!
دو قسمت داره که ما فقط میتونیم رو گویش خودمون دقت کنیم…متاسفانه نشیندن باعث عصبانیت و … میشه…..