حرف زدن در مورد مشکلاتتان به شما کمک می کند

شاید حرف زدن درمورد احساستان با دیگران سخت باشد. احتمالاً نگران این هستید که آنها احساساتتان را جدی نگیرند. یا هم نگران این هستید که بعد از درمیان گذاشتن مشکلاتتان، چه اتفاقی می افتد. اگر فکر می کنید کسی نیست که به حرفهایتان گوش دهد، چرا پیش یک مشاور روانشناس نمی روید؟
خیلی خوب است که با کسی که به او اعتماد دارید حرف بزنید
حرف زدن با کسی که به او اعتماد دارید درمورد مسئله ای که ناراحتتان کرده است، کمکتان می کند تا:
· مشکل را به دقت بررسی کنید و موقعیت را بهتر بسنجید.
· با یک رویکرد جدید به مشکل نگاه کنید.
· استرستان را کمتر کنید. این باعث می شود بینشی نو به موقعیت مشکل زا پیدا کنید.
· بفهمید که تنها نیستید و خیلی افراد دیگر هم احساسات مشابه شما دارند.
· راه حل هایی پیدا کنید که قبلاً به آن فکر نکرده بودید.
مشکلاتتان را برای خودتان نگه ندارید
اگر درمورد مشکلاتتان حرف نزنید، خواهید دید که استرس و فشار ناشی از آن ناگهان به طرز وحشت زایی منفجر می شود.
پیدا کردن فردی مناسب برای حرف زدن
قدم اول که اهمیت زیادی دارد این است که تصمیم بگیرید با چه کسی درمورد مشکلتان حرف بزنید. فردی که انتخاب می کنید حتماً باید مورد اعتماد شما باشد. مشاوران و متخصصین بسیاری هستند که می توانند کمکتان کنند. این مشاوره ها می تواند در تخصص های زیر ارائه شود:
· سلامت روان
· اعتیاد به مواد مخدر و الکل
· بارداری
· مشکلات خانوادگی
· تحصیل و شغل
· آزار (آزار فیزیکی، جنسی یا احساسی)
مشاوره های تلفنی مفید هستند
تعداد زیادی مشاوره تلفنی و خدمات اطلاعاتی و ارجاعی وجود دارد که می تواند کمکتان کند. اگر می خواهید فوراً درمورد مشکلتان با کسی حرف بزنید به یکی از این شماره ها زنگ بزنید.
راه های دیگر برای برخورد با احساساتتان
باید راه هایی برای ابراز احساساتتان پیدا کنید. اینکار به شما کمک می کند تا استرس و فشار درونی خود را خالی کنید و بتوانید تصمیم بهتری بگیرید. راه های زیادی برای خالی کردن احساسات وجود دارد، مثل:
· درمورد احساستان بنویسید – این یک راه بسیار مفید برای بررسی احساساتتان است. خیلی ها خاطرات روزانه خود را می نویسند و خیلی های دیگر فقط هرچه که به ذهنشان می رسد را روی کاغذ می آورند. شاید شما هم بدتان نیاید که درمورد چیزی که اذیتتان می کند دست به قلم ببرید.
· ورزش کنید – ورزش فرصت زیادی برای فریاد کشیدن یا احساس سربلندی به شما می دهد.
· طراحی یا نقاشی کنید – حتی اگر فکر می کنید که هنرمند نیستید خواهید دید که نقاشی یا طراحی کردن راه بسیار خوبی برای خالی کردن خودتان است.
· کلاژ درست کنید – تصویر و رنگ های مختلف را از روزنامه ها و مجلات را به هم بچسبانید.
· موسیقی – آواز خواندن، ساز زدن یا گوش دادن به موسیقی خیلی کمک می کند.
· رقص – یک موزیک خوب بگذارید و تا آنجا که می توانید برقصید.
آنچه باید به خاطر داشته باشید:
· حرف زدن درمورد مشکلاتتان می تواند احساساتی که در دلتان انباشته شده را بیرون بریزد.
· حرف زدن با کسی که خارج این موقعیت قرار دارد می تواند به شما برای پیدا کردن راه حل برای مشکلتان کمک کند.
· اگر فکر می کنید نمی توانید مشکلتان را با کسانی که می شناسید در میان بگذارید، می توانید نزد مشاور بروید.
بررسی احساساتتان
حرف زدن درمورد احساستان کمک بسیار زیادی به شما می کند. وقتی با کسی که به او اعتماد دارید درمورد مشکلی که اذیتتان می کند حرف می زنید باعث می شود بهتر بتوانید موضوع را بررسی کنید و موقعیت را واضح تر ببینید.
حرف زدن درمورد احساساتتان کمک میکند که در سلامت روانی خوبی بمانید و بتوانید با مشکلاتتان کنار بیایید. حرف زدن درمورد احساستان نشانه ضعف شما نیست، نشاندهنده این است که شما برای سلامتتان ارزش قائلید و برای بهبود آن تلاش می کنید.
حرف زدن راهی برای کنار آمدن با مشکلی است که چند وقت است فکرتان را به خود مشغول کرده است.
همین که کسی باشد که به حرفهایتان گوش کند باعث می شود احساس تنهایی نکنید و بدانید که کسی هست که حمایتتان کند. می تواند دوطرفه هم شود. وقتی شما حرف بزنید شاید طرف مقابلتان را هم تشویق کنید که حرفهایش را با شما درمیان بگذارد.
بیان احساساتتان همیشه آسان نیست. باید ببینید که درون مغزتان چه می گذرد، دوست دارید چه کار کنید و …
لازم نیست یک نفر را ساعت ها بنشانید تا درمورد وضعیتتان با او حرف بزنید. بهتر است این گفتگوها طبیعی صورت گیرد. اگر اول به نظرتان احمقانه می آید به آن زمان بدهید.
رویکردتان را عوض کنید
وقتی مشکلتان را فقط برای خودتان نگه می دارید، موقعیت به نظرتان خیلی سخت تر از آنچه هست می آید. وقتی درمورد آن با کسی حرف می زنید، طرف مقابل کمکتان می کند تا از یک دید دیگر به موقعیت نگاه کنید.کسی که بیرون این موقعیت قرار دارد، درمورد اتفاقات و جریانات بی طرف تر خواهد بود و نتیجه قضیه تاثیری روی او نخواهد داشت. آنها می توانند راه های زیادی به شما معرفی کنند که خودتان به آن فکر هم نکرده بودید.
خالی کردن استرس
حرف زدن درمورد نگرانی هایتان به شما کمک می کند فشار و استرسی که در خود انباشته کرده بودید را خالی کنید و بینشی نو از موقعیت به شما می دهد.
با سلام
جالب بود ممنون
سلام به همه* و با تشکر از مقاله * صحبت کردن درباره ی مشکلات در صورتی خوب و مفیده که اهل دل پیدا کنی وگرنه بعضی وقتا صحبت کردن با بعضی آدما باعث میشه که درگیری ذهنی آدم بیشتر بشه
چون هر کسی از علم روانشناسی خبر نداره و ممکنه که با حرفاش ما رو ناامیدتر بکنه پس یادمون باشه با هر کسی درد و دل نکنیم
درباره ی رقص موافقم خیلی کمک کننده است ولی بیشترین چیزی که منو آروم کرد همین اشک ریختن بود که یه نوع تخلیه ی روانی به حساب میاد
گاهی روزا خیلی تنها بودم و شبها غم رو دلم سنگینی میکرد و تنها آروم و بی صدا گریه کردن درد منو تسکین میداد
نوشتن هم کمک کننده است
و این که دردمون رو انکار نکنیم و به خودمون زمان بدیم تا بتونیم با مشکلمون کنار بیاییم
باز هم تشکر میکنم مقاله ی خوبی بود
نوشته ها جالب بود.
من خیلی وقتا سعی کردم مشکلم رو باکسی درمیون بذارم ولی پیدا نشد.منم برای راحت شدن مشکلا و احساسم رو روی کاغذ مینویسم.ولی تاثیر زیادی نداشت. باید یه هم صحبت پیدا کردحتی اگه سخت باشه. من دوستای زیادی دارم که راحت باهام درد و دل میکنند.و میبینم که مشکلشون حل شده.
salam khaily aliee bod lotfan dar moredeh bartaraf kardane estres beshtar tozeh bedahed motshakeram
مقاله شما خواندنی و جالب بود.خود من روش نوشتن رو با راهنمائی یک مشاور معروف امتحان کردم.خیلی کمک کرد.در مورد حرف زدن در مورد مشکلات به شرط اینکه شنونده مورد اعتماد و اگاهی داشته باشی خوبه .خانمها معمولا توی این کار موفق ترند و اعتمادمیکنن.منتها موضوع اینه که اقایون ترجیح میدن در مورد مشکلاتشون صحبت نکنن. کمک گرفتن از کسی براشون انگار سخته.حتی حاضر نیستن با کسی درد دل کنن.و این کمی رابطه رو مشکل میکنه.از دوستان اگر کسی تجربه ائی مشابه من داره لطفا کمک کنه
آره منم بعضی از این راهکارا رو امتحان کردم و به خوبی جواب میده ,مثلا همین دو روز پیش که خیلی عصبانی بودم , با ورزش کردن (طناب زدن) تونستم خودمو از فشارهای روانی خالی کنم به طوری که بعد از طناب زدن خیلی ریلکس و آروم شدم ولی چون در حین طناب زدن عصبانی بودم به طور غیر ارادی پاهامو خیلی محکم به زمین میزدم… حالا آنقدر پاهام درد گرفته که حتی نمیتونم ورزش کنم , به خاطر همین بهتون سفارش میکنم که از راهکارهای دیگه برای برخورد با احساساتتون استفاده کنید …
هر وقت عشقم از من ناراحت یا عصبانی میشه تا یه هفته اصلا بام حرف نمیزنه. حتی جواب زنگ و پیام هامو نمیده.چند بار بش گفتم من تو این مدت داغون میشم و اینکه چطور میتونه یه هفته دوریمون رو تحمل کنه ولی اون نظرش اینکه اینجوری عشقشو بم ثابت کرده و نمیخواد منو ناراحت کنه.به نظرتون من چکار کنم؟!