عوامل موثر در ایجاد تورم

تورم به افزایش قیمتی گفته میشود که موجب تنزل قدرت خرید مردم یک کشور میگردد. اگر درصد سالیانه پایین بماند، تورم یک رشد اقتصادی طبیعی است؛ اما اگر درصد به بالاتر از یک سطح ازپیش تعیین شده افزایش یابد، به آن بحران تورم گفته میشود.
برحسب عوامل و فاکتورهای مختلف، تورم دلایل مختلفی دارد. بعنوان مثال، درمواقعی که دولت برای کنار آمدن با بحران، اسکناس بیشازحد چاپ کند اتفاق میافتد. درنتیجه این، قیمتها برای نگه داشتن اسکناس مازاد، با سرعتی باورنکردنی بالا میرود. این افزایش تقاضا نام دارد که در آن بهخاطر تقاضای بالا، قیمتها بهاجبار بالا میرود.
یکی دیگر از دلایل مهم تـورم افزایش هزینههای تولید است که موجب افزایش قیمت محصول نهایی میشود. بعنوان مثال، اگر قیمت مواد خام بالا رود، باعث میشود که هزینه تولید بالا رود و در مقابل موجب میشود که کارخانه برای حفظ سود ثابت، قیمت محصول را بالا ببرد. افزایش هزینه کارگری هم موجب تورم میشود. با درخواست حقوق بیشتر ازجانب کارگران، کارخانجات معمولاً هزینه اضافی را بر گردن مشتریان خود میاندازند.
تـورم همچنین درنتیجه وامها و بدهکاریهای بینالمللی پدید میآید. وقتی کشوری پول قرض میگیرد، باید با سود آن معامله کنند که در پایان قیمتها برای برابری با بدهکاریها بالا میروند. یک کاهش جدی در نرخ ارز نیز ممکن است موجب تورم شود، چراکه دولتها مجبور خواهند شد با تفاوتهای موجود در سطح واردات/صادرات برخورد کنند.
و آخراینکه، مالیاتها بر روی محصولات قابلفروش مثل سیگار یا سوخت نیز موجب تـورم میشود. با افزایش مالیاتها، تامینکنندگان معمولاً فشار را به گردن مصرفکننده میاندازند. نکته اینجاست که وقتی قیمتها بالا رود، دیگر بهندرت پایین خواهند آمد، حتی اگر این مالیاتها بعداً کاهش یابند. جنگ هم معمولاً یکی از دلایل پدید آمدن تورم است چراکه دولتها مجبورند پول خرج شده را جبران کرده و دوباره بهدست آورند و همچنین وجه دریافتی از بانک مرکزی را برگردانند. جنگ معمولاً بر همه چیز از تجارت بینالمللی گرفته تا هزینه کارگر و تقاضای محصول اثر منفی گذاشته و در آخر همیشه موجب بالا رفتن قیمتها خواهد شد.
خوب بود.
دوستی با حضور همیشه نهان…
http://madisehco.blogfa.com
مطلب خیلی ابتدایی بیان شد.البته توضیح تورم وقتی قرار باشد در حدود ۵ خط بیان شود .همینطور ابتدایی وسطحی باید باشد کاش این مطلب را درچند مرحله ودرست تر مینوشتید.