۶ راه جالب برای آموزش مسائل مالی به کودکان

از قدیم گفته اند که هر چه بچه زودتر یک زبان بیگانه را یاد بگیرد، سریعتر آنرا یاد گرفته و روانتر آنرا صحبت می کند. درمورد آموزش مسائل مالی هم همینطور است. اگر در کودکی به بچه ها یاد بدهیم که چطور به طریقی که هم برایشان مفرح باشد و هم آموزشی باشد، پس انداز کنند، بعد ها بهتر از عهده مدیریت مالی خود برمی آیند.
یک تحقیق جدید نشان می دهد که با حداقل ۱۰ ساعت آموزش اقتصادی به کودکان، معلمین و خانواده ها می توانند به طریقی مثبت بر آینده مالی بچه ها و عادات پس انداز کردن آنها تاثیر بگذارند.
یک شروع خوب برای آموزش مسائل مالی به بچه ها این است که به آنها نشان دهیم چطور از پول برای مبادله اجناس و خدمات استفاده می شود. مثلاً به آنها نشان دهیم که چطور با پرداخت پول به صاحب مغازه و دریافت کالا درقبال آن، خرید میکنند. مثلاً دفعه بعد که به خرید می روید، مقدار پول دقیق برای خرید یک کالا را به فرزندتان داده و بگذارید که او پول را به مغازه دار بدهد و بعد که مغازه را ترک کردید درمورد این خرید با آنها صحبت کنید.
۶ راه جالب برای آموزش مسائل مالی به بچه ها
۱) تفریح، تفریح، تفریح – از پس انداز کردن و خرج کرد یک بازی بسازید. اگر فقط خرج کردن پول برایشان حکم تفریح داشته باشد، دیگر به پس انداز کردن رغبتی نشان نخواهند داد.
۲) برنامه ها – وقتی فرزندتان بعنوان هدیه پولی می گیرد، برای آن پول برنامه بریزید. مثلاً اینکه بخشی یا همه آن را داخل قلکش بیندازد یا در حساب پس اندازش بگذارد. مطمئن باشید که آنها هم این را یاد گرفته و به بچه های خود آموزش می دهند.
۳) توافق – اگر برای کمک کردن در کارهای خانه به فرزندتان پول جایزه بدهید مطمئن باشید که هر کاری که بگویید را انجام می دهند. حتی بچه های خیلی کوچک هم می توانند مسئولیت جمع کردن اسباب بازی هایشان را قبول کنند می توانید روزانه مبلغی را برای انجام برخی کارها برایشان در نظر بگیرید و جایزه بدهید تا فرصتی باشد که یاد بگیرند چطور پول دربیاورند.
۴) پول خردها – خاموش کردن چراغهای اضافی، پس انداز کردن پول خردها و صدقه دادن از جمله کارهایی است که عادات و رفتارهای مثبت در بچه ها ایجاد می کند که یک عمر با آنها می ماند. حتماً برایشان دلیل آن کارها را هم توضیح دهید و بگویید که چه فوایدی با انجام آن کارها نصیبشان می شود. صدقه دادن به آنها یاد می دهد که افراد فقیر هم در دنیا هستند و این یعنی باید برای آنچه که دارند شکرگذار خداوند باشند.
۵) عواقب – وقتی فرزندتان چیزی از شما می خواهد به جای اینکه به او “نه” بگویید، از او بپرسید که دوست دارد با پول خودش آن را بخرد یا نه و برایش توضیح دهید که آنکار چه عواقبی در بر دارد. خواهید دید که نسبت به خرج کردن پول خودشان میل کمتری نشان خواهند داد.
۶) تحسین، تحسین، تحسین – درست است که از اشتباهاتمان در می گیریم اما با تحسین کردن هم یک رفتار مثبت را در فرد تقویت می کنیم و او را تشویق می کنیم که آن کار درست را دوباره انجام دهد چون مورد تحسین و تمجید قرار گرفتن حس خوبی به آدم می دهد. وقتی فرزندتان خوب خرج می کند، خوب پس انداز می کند یا صدقه می دهد او را تحسین کنید.
دقت کنید که همیشه با روی باز و اخلاق خوش درمورد مسائل مالی به کودکتان آموزش دهید. برایشان توضیح دهید که چرا می توانند یا نمی توانند برخی چیزها را که دوست دارند بخرند، داشته باشند. شما نمی توانید همیشه به تقاضاهای مالی آنها پاسخ مثبت بدهید.
همچنین به چیزهایی که ممکن است از رفتارهای خود شما اقتباس کند هم دقت کنید. خوب است که به او یاد بدهید مسائل مالی خانواده مسئله ای خصوصی است و نباید خارج از خانه درمورد آن صحبت کند. اگر با صدای آرام و زمزمه مانند درمورد قبض ها و مخارج خانه با فرزندتان صحبت کنید یاد می گیرد که این مسئله ای است که باید مخفی نگه داشته شود. همچنین باید دقت کنید که از کودکی درمورد مسائل مالی استرس و اضطراب نگیرد چون تا آخر عمر این استرس همراهش خواهد بود.
باعث تاسفه که درمورد یکی از مهمترین مهارتهای زندگی کسی کامنتی نذاشته و هم و غم همه شده سکس ! به قول فیلم تاراج : ما داریم به کجا میریم سرهنگ ؟
شاید بیشتر افرادی که توی اینترنت سیر می کنن مجرد هستن وهیچ احساسی نسبت به موضوع این مبحث نداشته باشن
روش مشابه را بنده در برنامه ریزی مالی پسرم بکار بردم الان که ۱۱ سالش است خیلی خوب جواب داده ، کسانی که بچه شون در شرف درک مسائل مالی هستند پیشنهاد می دهم حتما” روش های فوق را استفاده کنند.
حق با هر دو شماست چراکه اولا اکثر مراجعین و مخاطبین مجرد و بی تجربه در امور تربیتی فرزندان هستند و ثانیا مقاله چندان جذابی بنظر نمیاید و بیشتر به یک انشاء دبیرستانی میماند . ولی برای دوستان مجردمان بگویم خوشا بحال ما که هنوز مجرد هستیم و هنوز گرفتار محبت بی در و پیکر نسبت به فرزندانمان نیستیم . چرا که وقتی به خانواده های دورو برمان نگاه میکنیم و میبینیم که چگونه در برابر خواست های بلند پروازانه فرزندانشان تسلیم میشوند و شب و روز جان میکنند و ای بسا حق دیگران را پایمال میکنند و به هیچ کس رحم نمیکنند تا بتوانند برای فرزندانشان بهترین ها را هدیه کنند دیگران را از سوراخ تنگ نظرانه سوزن خود رد میکنند و در عوض فرزندشان را از در دروازه بی در و پیکرشان آنوقت است که باید کمی بخود بیاییم که اگر نوبت بما رسید چی آیا ما هم تا زمانی که دستمان به گوشت نرسیده پیف پیف میکنیم یا اینکه همواره به اصول ها و چهار چوب ها مقید و وفادار میمانیم . عشق به فرزند و همسر به واقع همان آزمونیست که خداوند میزان استحکام ایمان بندگانش را با آن می سنجد و بکرات در قرآن آمده که شما را به فراوانی مال و همسر و فرزندان می آزماییم . به اعتقاد من ما یک زندگی آرمانی را بعد ازدواج نیز میبایست دنبال کنیم و تسلیم جریانات نشویم و بدانیم که بقول خدا آرزوهای شیطان بی انتهاست . یک کودک همواره در میان همکلاسی های خود چیزهایی میبیند که دلش میخواهد و دایما والدین خود را تحت فشار میگذارد ما نباید صرف به داشتن تمکن مالی خواست های آنها را ولو در حد منطقی و سالم اجابت کنیم به اعتقاد من یک کودک میبایست طعم محرومیت و نداشتن را بچشد و باید بتواند آنها را که ندارند را نیز درک کند و نسبت به آنها بیگانه نباشد . باید قادر شود که با نداشتن هم رشد کند و ارتقاء بیابد باید بفهمد که پول خرج کردن هنر نیست بلکه درست زندگی کردن و با کمترین امکان رشد کردن هنر است . باید خودش هم یک عضو فعال برای خانواده باشد و یک کمک برای پدر و مادر . متاسفانه چیزی که ما داریم در خانواده ها مشاهده میکنیم فقط تسلیم شدن در برابر خواست کودکانشان است و خودمان هم از یک الگوی درست مصرف و رشد درست برخوردار نیستیم و جالب اینجاست زمانیکه نکات کلیدی را به آنها گوشزد میکنیم به صراحت پاسخ میدهند که شما دچار ذهنیت هستید چرا که مجرد هستید … دوست شما
به نظر من خیلی جالب و مفید بود من تقریبا خودم همین جوری بزرگ شدم و خوب میتونم برای پول هام برنامه ریزی کنم اما همسرم نه و همیشه خودش از این موضوع ناراحته. هنوز که بچه نداریم اما فکر میکنم واسه آینده مفید باشه.
waghean motasefam baraye anhaee ke mojaradand va fekr mikonan in matlabe khubi nabud.besyar ali bud ma iraniha in chizha ra faramush kardim dar hali kheili mohem hastand
با سلام اگر بچه خسارت مالی ،حتی کوچک ببار آورد که با پرداخت جریمه قابل حل است بایستی از پس انداز خودش پرداخت نماید
البته به اعتقاد من محتوا و عناوین بالا رو کمی هم باید نسبی و بر اساس روحیات و نگرش کودک، آن ها را شخصی کرد.