۵ نکته برای گرفتن درست ترین تصمیمات در زمان آشفتگی

چطور زندگیتان را تغییر دهید
“در زمان تصمیمگیری، بهترین کاری که می توانید بکنید، درست ترین کار است. بدترین کار این است که هیچ کاری نکنید.” – تئودور روزولت
همانطور که در محوطه پارکینگ دنبال ماشینم بودم متوجه شدم که کیفیت تصمیم های من در مواقع آشفتگی شدیداً ضعیف می شود. ما در روز صدها تصمیم می گیریم که نقش بسیار مهمی در زندگی ما دارند. این تصمیمات هستند که باعث پیشرفت یا شکستمان می شوند. اما آیا تصمیمات درستی می گیریم؟ تصمیماتی که تاثیر مثبت بسیار شگرفی بر احساس ما درمورد اینکه که هستیم، زمانمان را چطور صرف می کنیم، درمورد رشد و پیشرفت کارمان و تغییری که در دنیا ایجاد می کنیم، دارند. اگر نمی دانید چطور تغییر مثبتی در زندگیتان ایجاد کنید و حتی در مواقع آشفتگی و هرج و مرج هم تصمیمات درستی اتخاذ کنید، ۵ نکته زیر را به دقت مرور کنید.
۱) در زمان حال بمانید. در زمان های پرمشغله فکرمان جلوتر از بدنمان حرکت می کند. اینجاست که خیلی چیزها فراموشمان می شود، تصادفات و سوءتفاهمات اتفاق می افتند، دچار سردرگمی می شویم و زمانمان هدر می رود. ذهنتان را به زمان حال برگردانید. درست روی همان کاری که همان موقع می خواهید انجام دهید تمرکز کنید.
۲) انتخاب هایتان را بررسی کنید. همه انتخاب هایتان را جمع کنید. اگر انتخابی پیش رویتان نمی بینید، از دیگران کمک بگیرید. برای پیدا کردن جواب درست از خودتان سوالات درون نگرانه بپرسید تا همه چیز برایتان شفاف شود. در زیر به چند نمونه از این سوالات اشاره می کنیم:
– آیا این انتخاب من را به سوی آینده ای بهتر سوق می دهد یا همچنان در گذشته نگهم می دارد؟
– آیا این انتخاب دستاوردهای طولانی مدت برایم دارد یا فقط سود کوتاه مدت نصیبم می کند؟
– آیا به خاطر خودم این تصمیم را می گیرم یا فقط می خواهم دیگران را خوشحال کنم؟
۳) به بصیرت خود گوش کنید. آیا این تصمیم از روحم نشات می گیرد یا نفسم؟ آیا ناشی از قوه ذهنم است یا دلم؟ این سطح هوشیاریتان را بالا می برد شما را از تحت کنترل بودن به اعتماد می رساند. زمزمه های تحلیلگرایانه ذهنتان را وقتی پیام اصلی را گرفتید ساکت کنید و آنوقت خواهید فهمید که بصیرتتان هیچوقت اشتباه نمی کند.
۴) جوانی را از سر بگیرید. لحظه ای آرام بایستید، نفس عمیق بکشید و گوش کنید، آرامش بگیرید و دوباره جوان شوید. ازآنجا که ظرفیت انرژِی ما با استفاده بیش از حد یا استفاده کم از بین می رود، باید مصرف انرژیمان را با تجدید انرژی مداوم متوازن کنیم. با شادابی و تازگی تصمیم بگیرید نه با خستگی.
۵) اول درمورد مسائل مهم جسورانه عمل کنید. وقتی متوجه شدید که تصمیم درست نیازمند عملی جسورانه است، مطمئن باشید که از عهده آن برمی آیید. تصمیمات درست همیشه تصمیمات ساده ای نیستند.
تغییر شگرفی که در زندگی و کارتان ایجاد می شود را تجسم کنید. راهکارهایی که برایتان عنوان کردیم را امتحان کنید تا تصمیمات بهتری برای بهبود زندگیتان بگیرید.
thanks a lot
در نکته اول با شما موافق نیستم چون آینده نگری به خصوص در شرایطی که تصمیم گیری حساس است یکی از عوامل موفقیت میباشد.
very very nice
هیچ وقت این جمله مرحوم دکتر مصدق را فراموش نمیکنم که در پک پیام خردمندانه گفت یک توپچی مجلس یک عمر حقوق میگیرد که فقط برای یک روز کار خودش را خوب انجام بدهد !
بله موضوع این مقاله هم مرا بیاد این جمله ایشان انداخت چرا که یک اندیشه سالم و راهنما در طول شبانه روز اگر چه هیچ گاه غیر فعال نیست و دایم درگیر حل مسائل و مشکلات روزمره فرد است اما زمانی ارزش و قدرت خود را بنمایش میگدارد که در مواقع بحرانی راه گشایی کند و گیر پاش نکند . به فرد اعتماد بنفس بدهد فرد را در برابر آن بحران به فروپاشی شخصیتی و رفتاری نکشاند فرد را بدرستی هدایت کند به سمت خروج از بحران . اصولا مدیریت بحران یک هنر است و بیش از همه به تدبیر و اندیشه سالم نیاز مند است مردان بزرگ همیشه با این معیار است که محک زده میشوند مدیریت خوب بحران حتی قادر است که تحسین دشمن فرد را نیز برانگیزد . مدیریت بحران اما از ابزار های فراوانی استفاده میکند که مهمترین آن در درجه ول خویشتن داری و تسلط و اعتماد به نفس است و در درجات بعدی درایت و هوشمندی و از بالا به مسایل رخ داده و نیز تجارب غنی فرد در حل مسائل پیچیده است . افراد مسئله ساز اما در این میان خود را در کلافی پیچ در پیچ که ساخته خودشان است گم خواهند کرد . دوست دارم کل این بحث را که میتواند در شان یک رساله و پایان نامه برایش مطلب نوشت همین یک جمله را بیاورم یک فرد هوشمند بنا بر ماهیتش در چنین مواقعی است که موج سواری میکند ( فرصت طلبی میکند ! ) و سعی میکند تا حد ممکن از آن برای منافع شخصی خود بهره برداری کند و یک فرد محتاط دست کم برای مدتی سر خود را پایین نگه میدارد تا این موج بحران ها از سرش رد شود و گرد و خاک ها فرو بنشیند . و یک فرد مثبت اندیش و موثر برای حل بحران از وجودش مایه میگذارد تا نه بخود و نه به دیگران در این فرایند هیچ آسیبی برسد . دوست شما
با تشکر .چرا بعضی مقاله هااینقدر مختصر و مفیده؟
دوست گرامی با نام “دوست شما” اگه اومدی به این صفحه دوباره سر زدی محبت کن به من یه ایمیل بزن. نظرت برام جالب بود…