اعتماد به نفستان پایین است؟ این تکنیک عالی را امتحان کنید

امروز می خواهیم یک نکته بسیار ساده درمورد اعتماد به نفس برایتان عنوان کنیم که نه تنها روی اعتماد به نفس درونی شما تاثیر می گذارد، بلکه باعث می شود بقیه هم شما را فردی با اعتماد به نفس بیشتر ببینند. این تغییر کوچک در رفتارتان اگر بطور مداوم مورد استفاده قرار گیرد، تاثیر شگرفی روی زندگیتان خواهد گذاشت، گرچه ساده ترین نکته ای است که بتوانید تصور کنید:
چانه تان را بالا بگیرید.
حالا برای لحظه ای از جلوی آینه کنار بروید و ژستتان را طوری تنظیم کنید که چانه تان خیلی بالاتر از حد نرمال قرار گیرد. درواقع، چانه تان را آنقدر بالا بگیرید که باعث شود کمی ژستتان ناشیانه به نظر برسد (بعداً برایتان توضیح می دهم که چرا چنین حسی دارید). حالا بروید و جلوی آینه بایستید و خودتان را با این ژست جدید برانداز کنید.
ببینید که چقدر آن کسی که در آینه می بینید با اعتماد به نفس به نظر می رسد. مطمئناً این ژست با ژست قبلیتان تفاوت زیادی دارد، درست است؟
وقتی اعتماد به نفس نداشته باشیم ناخودآگاه چانه مان را کمی پایین تر از حد نرمال می گیریم. این کار بعد از مدتی شکل عادت به خود می گیرد و ژست طبیعی صورتمان می شود. به خاطر این عادت است که وقتی برای بار اول چانه تان را خیلی بالا نگه می دارید احساس ناشی بودن بهتان دست می دهد. اما دلیل آن فقط این است که به آن عادت ندارید، همین.
بالا نگه داشت چانه دو تاثیر خیلی قوی دارد:
۱٫ به دیگران نشان می دهد که اعتماد به نفس بالایی دارید و برای خودتان احترام زیادی قائلید. اما چطور یک بالا نگه داشتن ساده چانه چنین تصوری در اطرافیان ایجاد می کند؟ داستان آن دراز است اما بیشتر به خاطر سمبل هایی است که ما بعنوان برخی انواع رفتار و شخصیت در ذهنمان داریم. نکته آخر این است که همه آنهایی که اعتماد به نفس بالایی دارند، چانه هایشان را بالا می گیرند. و این هیچ استثنایی ندارد.
از طرف دیگر، پایین انداختن چانه همیشه نشانه بارز پایین بودن اعتماد به نفس است. و این ژست نه تنها به دیگران نشان می دهد که اعتماد به نفس پایینی دارید، به ذهن ناخودآگاه خودتان هم این پیام را می رساند و باعث می شود که اعتماد به نفسمان حتی پایینتر هم بیاید.
۲٫ بالا نگه داشتن چانه باعث می شود احساس اعتماد به نفس بیشتری کنید. این یک مفهوم روانشناسی از مکتب رفتارگرایی است. این یک واقعیت شناخته شده روانشناسی است که برخی رفتارهای فیزیکی تولیدات شیمیایی درون مغز را تغییر می دهند. صاف ایستادن و بالا نگه داشتن چانه دقیقاً چنین رفتاری است و با چنین ژستی از درون احساس اعتماد به نفس بالاتری خواهید کرد.
تاثیر دوگانه این ژست آنرا به یکی از ساده ترین راه ها برای ایجاد اعتماد به نفس درونی و بیرونی تبدیل می کند. مشخص است که این دو تاثیر از همدیگر هم تغذیه می کنند و باعث می شود اعتماد به نفس شما بالا و بالاتر رود.
مهمترین چیزی که باید درمورد این ژست به یاد داشته باشید این است که هر روز آن را انجام دهید. تداوم کلید کار است. حتی وقتی تنها هستید اینکار را تمرین کنید.
و اما یک هشدار: دفعات اولی که با این ژست (یعنی صاف ایستادن و چانه را بالا گرفتن) در مجامع عمومی ظاهر می شوید ممکن است کمی احساس ناشی گری و خامی به شما دست دهد—انگار می خواهید خودتان را طوری وانمود کنید که نیستید. این مسئله باعث می شود که احتمالاً اعتماد به نفستان از زمان عادی هم پایینتر بیاید. اما نگران نباشید: این مسئله کاملاً متداول است و برای همه ما پیش می آید.
باید به راهتان ادامه دهید و بپذیرید که زمان می برد تا با این ژست جدیدتان خو بگیرید و باید درک کنید که ممکن است اول کار کمی برایتان سخت باشد. اما بدانید که این سختی و ناراحتی خیلی زود وقتی این ژست جدید برایتان شکل عادت درآمد برطرف می شود.
نکات بیشتر در رابطه با اعتماد به نفس
اعتماد به نفس پایین یکی از مخرب ترین عادات و قالب های فکری است که کسی می تواند داشته باشد. هرچقدر خودتان و توانایی هایتان را برای رسیدن به اهداف مختلف در زندگیتان پایینتر ببینید، متقاعد کردن دیگران برای خلاف آن سخت تر خواهد بود.
یکی از مهمترین و اصلی ترین ویژگی های یک فرد برای داشتن یک زندگی خوب و شاد این است که خود را بالا ببیند و به توانایی های خود برای رسیدن به بزرگترین دستاوردها ایمان داشته باشد.
هرچقدر بیشتر بتوانید خودتان را فردی ببینید که مهارت ها و ویژگی های لازم برای رسیدن به آرزوها و اهداف زندگی خود را دارد، دیگران هم بیشتر شما را آنطور می بینند. و این می تواند فرصت های زیادی برای خودتان و آینده تان پیش رویتان قرار دهد.
در زیر به چند نکته برای کمک به بالا بردن اعتماد به نفستان اشاره می کنیم:
۱٫ به زمان هایی در گذشته فکر کنید که به خیلی از اهدافتان رسیده بودید. احساسی که آنزمان داشتید را به یاد آورید و همان لذت و رضایت را دوباره تجربه کنید.
۲٫ از منطقه امنتان بیرون بیایید. گاهی اوقات یک کمی که خودتان را هل بدهید باعث می شود آزادی بیشتری احساس کنید و این می تواند کمکتان کند که اعتماد به نفس بیشتری در قسمت هایی که قبلاً نداشتید به دست آورید.
۳٫ خودتان را تحسین کنید. اکثر افراد به اندازه کافی از خودشان تعریف و تمجید نمی کنند. هرچقدر بیشتر خودتان اینکار را بکنید، دیگران هم بیشتر تحسینتان می کنند.
از این سه نکته استفاده کنید و اجازه بدهید که حس اعتماد به نفس بالاتری را تجربه کنید. بدانید که شایسته تحسین هستید، لایق آن اعتماد به نفسید و موقعیت های عالی همه جا منتظر شماست.
خوب بود.آره نباید سرمان را پائین بندازیم چون قوز میشیم.اما بالا نگه داشتن بیش از حد چانه هم باعث ایجاد ناهنجاری در ستون فقرات میشود. بهتر است سر بالا و چانه کمی به طرف تو باشد.ممنون
سلام
کمی خیال پردازانه بررسی شده است می شود مطالب علمی بهتری را بازگو کرد.
باسلام جالب بود .دقیقا همین طوره شکل فیزیکی و ظاهری ادم ها در روحیه اونها نقش خیلی مهمی داره.
آره تمام این راهکارها مفیده .اما یه سوال دارم اگه کسی تمام مدت با کسی باشه که اعتمادبه نفسشو میاره پایین.که حتی پرهای پروازشم شکوندند چیکاربایدبکنه؟
سلام.منم تو شرکتی کار میکنم که ۳ خانم دیگه به جز من اونجا کار میکنن و از نظر من چهره و ظاهر و حتی زندگی معمولی و حتی درد آوری دارند.اما مدام از چهرشون از وضع مالیشون تعریف میکنند و خودشونو کامل جلوه میدن…و حتی گاهی دیگران از جمله منو می کوبونن تا خودشون بهتر دیده بشن…البته این مال گذشته بود…یاد گرفتم چطوری اونچه رو که هستم بهشون ثابت کنم و الان دیگه جرات مانور جلو منو ندارن…باور کن یکی از کارایی که انجام دادم این بود که صاف راه رفتم و سرم همیشه بالا بود و از همه مهمتر اینکه به اندازه حرف زدم…یعنی سنجیده و به جا حرف زدم و از شوخی و لوده بازی دوری کردم ..و خیلی کارای ریز دیگه…مطمئنم تا خودتو قبول نکنی دیگران هم قبول نمی کنند…گلم کتاب راز رو بخون …و اگه قبلا خوندی دوباره بخون
راس میگی دقیقا همینه ! همه آدمایی که حتی تو خیلی چیزای ساده ، سردر نمیارن بااین ژست به همه میقبولونن که خیلی حالیشونه ! نمونشو زیاد دیدم.منم سعیمو میکنم همینطور باشم ازین به بعد ؛ خوشم اومد مرسی D:
ممنون از شما ، نکته ریز و جالب و مفیدی بود
lotfan testaye ravanshena30 ham dar hamin rabete bezarin
سلام :متاسفم برای اون دسته افرادی که این مطلب رو نقض کردن.
این نظریه کاملا روانشناسیه اگر حتی مقدار کمی با زبان بدن خودتون هم آشنا باشید میتونید درکش کنید.
اینطور بنظر میاید که مترجم مقاله شانه را با چانه اشتباه گرفتند !! البته منظور هر چه باشد اما پرداختن به مرز های اتکاء به نفس با از خود راضی بودن که بسیار نزدیک بهم هست و میتواند طرف راه به ترکستان هدایت کند هم جای بحث داشت . اگر چه تظاهر کردن به یک صفت از نظر ظاهری و فیزیکی میتواند خودش هم ما را به متصف شدن باطنی به آن صفت رهنمون شود و بقول پیامبر اکرم که میفرمایند اگر قادر نیستید عمل نیکی را انجام دهید لااقل به انجام آن تظاهر کنید . اما برای متکی به نفس بودن راه درازی وجود دارد نهراسیدن از تلخ کامی های شکست های پیاپی و چشم به افق های دور داشتن و اتکاء به خدا و چشم امید بریدن از کمک دیگران و تدبیر و تفکر در باره امکانات موجودمان و بکار گیری حداکثر و کیفی از تمامی آنها ، گوش ناشنوا داشتن در برابر سرزنش ها و تحقیر و تمسخر ها توجه شدید به نقد های دوستانه و حمع بندی های مکرر و بروز شده از وضعیت های طی شده و در پیش رو و بسیاری دیگر که شما در حین عمل خودتان به آنها خواهید رسید و ار آن درس خواهید گرفت و بقول مولی امیرالمومنین که میفرمایند از خطر نهراسید و بدل خطر بروید آنگاه که هدفی بزرگ در پیش رو دارید …دوست شما
مطلبی در مورد اعتماد بنفس