چگونه دروغگو را تشخیص دهیم؟

مقدمه:
تکنیک هایی که در زیر درمورد تشخیص دروغ و دروغگو برایتان معرفی می کنیم، معمولاً توسط پلیس و نیروهای امنیتی استفاده می شود. این تکنیک ها برای مدیران، کارفرماها و افراد عادی برای استفاده در موقعیت های روزمره که تشخیص دروغ از راست به جلوگیری از قربانی شدن برای دسیسه و فریب کمک می کند، مفید است.
هشدار: گاهی اوقات، نادانی بهتر است. بعد از به دست آوردن این علم، ممکن است با فهمیدن اینکه کسی به شما دروغ می گوید، آزرده خاطر شوید.
علائم دروغگویی
زبان بدن دروغگویی:
– حالت فیزیکی فرد محدود و خشک می شود، دست ها حرکت چندانی ندارند. سرعت حرکت دست ها و پاها حین دروغ گفتن کندتر می شود.
– کسی که دروغ می گوید، از برخورد چشمی با شما اجتناب می کند.
– دروغ گو دست های خود را به صورت، گلو یا دهانش می مالد. لمس کردن یا خاراندن بینی یا پشت گوش هم اتفاق می افتد.
ژست های احساسی و تناقض
– زمان و مدت ژست ها و حالات احساسی سرعت عادی خود را از دست می دهد. ابراز احساسات با تاخیر مواجه می شود و ممکن است طولانی تر از حالت عادی ادامه پیدا کند و بعد ناگهان متوقف شود.
– زمان بین ژست های احساسی و کلمات متناقض است. مثلاً کسی وقتی هدیه ای دریافت می کند می گوید، “خیلی دوستش دارم.” و بعد از گفتن جمله لبخند می زند به جای اینکه همزمان با گفتن جمله این لبخند را نشان دهد.
– ژست ها و حالات با بیانات لفظی مغایر است. مثلاً وقتی می گوید، “دوستت دارم” اخم می کند.
– وقتی فرد قصد وانمود کردن حالتی دارد، حالات او به حرکات دهانی محدود می شود به جای اینکه کل چهره او را تحت تاثیر قرار دهد. مثلاً وقتی کسی به حالت طبیعی لبخند می زند، این لبخند روی کل صورت او تاثیر می گذارد.
تعاملات و واکنش ها
– فرد مرتکب دروغگویی، حالت دفاعی به خود می گیرد. فرد معصوم چنین واکنشی نخواهد داشت.
– فرد دروغگو در مواجهه با فرد مقابل خود که از او بخاطر دروغش پرس و جو می کند، احساس ناراحتی می کند و ممکن است سر یا بدنش را از او برگرداند.
– فرد دروغگو ممکن است ناخودآگاه اشیائی (کتاب، فنجان قهوه و امثال آن) را بین شما و خودش قرار دهد.
زمینه لفظی و محتوا
– دروغگو ممکن است از کلمات خود شما برای پاسخ به سوالتان استفاده کند. وقتی از او می پرسید، “آخرین شیرینی را تو خوردی؟” دروغگو جواب می دهد، “نه من آخرین شیرینی را نخوردم.”
– دروغگوها گاهی اوقات با بیان عبارات و جملات مستقیم از بیان دروغ اجتناب می کنند. به جای اینکه مستقیماً چیزی را رد یا انکار کنند در لفافه سخن می گویند.
– فرد متهم به دروغگویی معمولاً بیشتر از حد طبیعی حرف می زند و برای متقاعد کردن شما جزئیات غیرضروری به آن اضافه می کند. آنها از سکوت و مکث میان صحبت ها احساس ناراحتی میکنند.
– دروغگو با لحنی یکنواخت و خسته کننده حرف می زند و معمولاً از ضمایر استفاده نمی کند.
– کلمات او به آهستگی بیان می شوند و گرامر و ساختار جمله هایش ممکن است مشکل دار باشد.
سایر علائم دروغ:
– اگر باور دارید که کسی دروغ می گوید، موضوع صحبت را سریع عوض کنید. فرد دروغگو خیلی از این مسئله استقبال می کند و بحث جدید را با آرامش و اشتیاق بیشتری دنبال خواهد کرد. فرد دروغگو علاقه زیادی به عوض شدن بحث دارد درحالیکه کسی که حقیقت می گوید از این تغییر ناگهانی موضوع بحث گیج می شود و دوست دارد که بحث قبلی را باز دنبال کند.
– دروغگو برای اجتناب از یک موضوع خاص به شوخی و خنده روی می آورد.
نکات پایانی:
مشخص است که داشتن یک یا دو مورد از این علائم کسی را دروغگو نمی کند. رفتارهایی که در بالا ذکر شد را باید درمقایسه با رفتارهای نرمال شخص مورد نظر بسنجید.
شکل۱: لبخند اجباری یا تصنعی. فقط عضلات اطراف دهان درگیر می شوند. شکل ۲: لبخند طبیعی. گروه های عضلانی زیادی روی صورت به حرکت درمی آیند. عضلات پیشانی پایین کشیده می شوند، گونه ها و فک حرکت می کنند و بینی هم چین برمی دارد. ساده ترین راه برای تشخیص یک لبخند واقعی نگاه کردن به چشم هاست. در لبخند های طبیعی چشم ها برق می زنند و اطراف چشم ها چروک برمی دارد. فقط تعداد کمی از افراد هستند که می توانند این حالت را در لبخندهای تصنعیشان هم ایجاد کنند. |
سلام
مقاله خوبی بود ولی فکر نمی کنم زیاد کاربردی باشد
با سلام* مقاله ی جالبی بود و البته تخصصی ولی این موارد آخری خیلی جالب بود چون من در دنیای مجازی با دختری آشنا شدم که در ابتدا فکر میکردم خیلی مهربان و صادق است ولی بعدها متوجه شدم که بسیار دروغگو و بیمقدار است دقیقا هم همین چیزهایی که نوشتید درباره ی او صدق میکند * مرسی
خیلی جالب بود مثل همیشه
با سلام و تشکر.موضوع جالبی را بیان می کنید ولی این حرکات معمولا بسته به آدمها متفاوت است،بعضی اوقات بجای اینکه فرد خشک شود وبی حرکت بر عک شدید دست و پاشو گممیکنه،هل میشه .ممنون می شم در این مورد مطالب بیشتر و نشانه های بیشتری بذارین.
با سلام؛ بنظر بنده مقاله جالبی بود .
کاش این نکته هم اضافه میشد که تمامی علایم فوق مربوط است به دروغگوهای غیر حرفه ای با مشخصه های زیر :
۱- ئر سنین ۲ تا ۲۲ سال!
۲ – افراد مونگل که استعداد انجام هیچ کاری را بطور حرفه ای ندارند !
۳ – افرادی که شما را شدیدا دوست دارند !
۴ – افرادی که شدیدا غافلگیر شدند !
۵ – افرادی که قادر نیستند بمدت حتی نیم دقیقه روی یک بند طناب راست راه بروند !
۶ – افرادی که دوست دارند هر حرفه ای را بطور خودآموز یاد بگیرند و هیچ هزینه ای متحمل نشوند !
۷ – افرادی که پدر و مادری مومن و راستگو دارند !
۸ – افرادی که آب خوردن بلد نیستند !!
چگونه این غیر حرفه ای ها را بشناسید ؟ لازم نیست عصبانی بشوید و حرص بخورید و ناخن خود را بجوید بلکه :
۱ – وقتی دروغ میگویند به مطالعه کتاب و ورق زدن مجله مشغول شوید !
۲ – نگاهشان کنید و یک لبخند ملیح بزنید !
۳ – دست آخر بگویید حالت خوبه ! آب بیارم واست ؟!
۳ – اگر خیلی بیش از حد آماتور بود و بازم نگرفت بگویید خوب خسته نباشی منکه خسته شدم از اینهمه چاخان پاخان بریم یه گشتی بزنیم !!
اما شما چگونه میتوانید یک دروغگوی حرفه ای را بشناسید !
تنها یک راه دارد و آن اینست که خود هرگز دروغ نگفته باشید ! تعجب نکنید بنظر میاید که قضیه باید بر عکس باشد اما اگر شما خود یک دروغ گو باشید مطمئن باشید که هیچ آدم راستگویی را در دنیا پیدا نخواهید کرد . نمیتوانید تصوری جز این داشته باشید که کسی نیست در این دنیا که دروغ نگوید !
اما کسی که همیشه جز راست بزبان نمیاورد خداوند هدیه ای به او میدهد و آن شم دروغ یابی است و این شم را هر آن که اراده کند به اجرا بگذارد پاسخ خواهد گرفت .
دوست شما
۸۸٫۴٫۱۷
سلام من خودم اگر کسی به من اتهام دروغگویی بزند ناراحت میشوم و ممکن است واکنش از خودم بدهم و موضوعات گفته شده برای تمامی افراد صدق نمکند و گویای دروغ یا حقیقت نمیباشد خودم کلام و حرف همه را در تمامی مراحل صادق تصور مکنم تا اینکه چند بار خلافش ثابت شود ممنون
مقاله جالبی بود .بودن چنین اشخاصی در خانواده واقعا”مشکل آفرین است . برای درمان چنین اشخاصی چه باید کرد؟
salam
khodet ke dorogh nemigi
man az koja befahmam
hadeaghal ye ax az khodet mizashti
سلام، من واقعاً مقالات سایت شما رو متفاوت میبینم…
واقعاً خسته نباشید…
من با “دوست شما” تا حدودی موافقم.کسی که خودش تمام سعی خود را برای صداقت انجام میدهد.ناخواسته نسبت به شناخت دروغگو و کلمه دروغ قدرت تشخیص پیدا میکنه…
دلتون رو صاف کنید،خودتون تشخیص می دهید که قدرت تشخیص چیه!!!!